Acupunctuur wat is dat?

Acupunctuur is een van de oudste behandelmethoden ter wereld en maakt onderdeel uit van de traditionele Chinese geneeswijze die al meer dan 5000 jaar bestaat.

Acupunctuur is gebaseerd op de leer van de meridianen, energiebanen die vlak onder de huid en dieper in ons lichaam lopen en verbonden zijn met alle organen. Zodra er stagnatie in de energiestromen van de meridianen ontstaat, kan men allerlei klachten krijgen, die vaak moeilijk te behandelen zijn met reguliere behandelmethoden. Bij acupunctuur worden dunne naaldjes in de huid gebracht om de energiestroom weer op gang te brengen, waardoor het lichaam weer in staat is om zichzelf weer in balans te brengen. Meestal verdwijnen de klachten dan vanzelf.

Is het wetenschappelijk bewezen?

De laatste decennia is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar acupunctuur. Daaruit is gebleken dat deze behandelmethode zeer goed werkt om bepaalde veelvoorkomende klachten te genezen. Dit is aanleiding geweest voor de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) om acupunctuur te beschouwen als een werkzame behandelmethode en een lijst op te stellen van klachten en symptomen die door acupunctuur effectief kunnen worden behandeld.

Verschillende vormen van acupunctuur

In de oudheid werden acupunctuurnaalden gemaakt van kippenbotjes en steen.

Dit maakte in de bronstijd al snel plaats voor metalen naalden. Inmiddels is acupunctuur verder ontwikkeld en worden uitsluitend dunne naaldjes gebruikt. Er bestaan zelfs technieken waarbij er niet eens in de huid wordt geprikt. Met de komst van de moderne techniek hebben ook nieuwe vormen van acupunctuur hun intrede gedaan zoals electro-acupunctuur en laser-acupunctuur. Over de verschillende behandelmethoden die wij in onze praktijk aanbieden kunt u meer lezen door op de knoppen van het menu in de linkerbalk te klikken.

ACUPUNCTUURCENTRUM EDE
LUTULISTATE 35 6716 NP EDE
TELEFOON 0318-846656

ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL
VENDELIER 41 3905 PB VEENENDAAL
TELEFOON 0318-846656